Skip to main content

Tjelovježbe za starije

06. Lipanj 2022.

U sklopu EU projekta „Od 15 do 115“ održavat će se tjelovježbe za starije. Tjelovježbe su sufinancirane od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te su besplatne za sve polaznike, a aktivnost je primarno namijenjena osobama starijima od 54 godine te osobama s invaliditetom. Tjelovježbe će trajati 140 sati, odnosno 70 sati po svakom izvoditelju. Održavat će se 2 puta tjedno po 1-2 sata uglavnom u jutarnjim terminima.

Na tjelovježbama polaznici zajedno sudjeluju i razvijaju svoje zdravlje i fizičku kondiciju u organiziranoj tjelovježbi koje su prilagođene svim skupinama uz korištenje adekvatne opreme, koja je u potpunosti osigurana za sve polaznike.

Tjelovježbe uključuju:

Zagrijavanje cijelog tijela
Pravilno disanje
Vježbe za pravilno držanje tijela i vježbe snage za velike i male mišićne skupine
Istezanje
Pilates vježbe
Teorijsko pripovijedanje o vježbanju i zdravlju
Mentalni fitness
… i mnoge druge teme!

Uz vježbu u prostoru prilagođenom za tjelovježbe, postoji mogućnost terenskog izvođenja tjelovježbi – hodanje, vježba u prirodi i slično. Također će se napraviti grupe od 10-15 sudionika ovisno o broju prijava kako bi se održala kvaliteta održavanja tjelovježbi.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na 01/2060-27 sa sljedećim podacima: ime i prezime, datum rođenja, adresa, e-mail, broj telefona ili mobitela.