Izdavštvo

Među najvažnije programske sadržaje Učilišta spada i izdavačka djelatnost. U tu je svrhu 1991. godine osnovana "Mala biblioteka Dragutin Domjanić" čija je prvenstvena zadaća promoviranje hrvatsko-kajkavskog posebice pjesničkog stvaralaštva, no biblioteka sadrži i druga djela.

Učilište svake godine tiskom objelodani nekoliko samostalnih izdanja. Kao sunakladnik pojavljuje se u izdanjima Matice hrvatske - ogranak Sv.- Ivan Zelina, te kulturnim i sporstkim institucijama u gradu. U najvećem su broju zastupljene zbirke kajkavskih Recitala suvremenog pjesništva i Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva te samostalne zbirke kajkavskih pjesnika (Ivo Kalinski, Ivica Jembrih, Stjepan Kralj, Mijo Kelečić, Vinko Hasnek). Dio knjižnog fonda čine znanstveni radovi o Dragutinu Domjaniću te kritički eseji o recentnom hrvatsko-kajkavskog pjesničkom stvaralaštvu (Ivo Kalinski, Josip Pandurić, Drago Čepulić). U biblioteci su svoje radove objavili i Vinko Česi, Nino Škrabe, Franjo Vondraček, Radovan Brlečić, Zvonimir Kurečić, Franjo Šatović... Posebno je interesantan popis ilustratora s kojima je biblioteka surađivala. Među njima su: Ivan Lacković-Croata, Dinko Vranković, Zlatko Crnec, Ivan Lovrenčić, Pika Vončina, Nada Žiljak, Ivica Antolčić, Ivan Andrašić, Ivan Antolković, Vlado Lerš, Anita Lerš-Smolić, Alem Biočić, ...
2007. godine pokrenut je u suradnji s prof.dr.sc. Alojzom Jembihom projekt naziva "Kajkavski florilegij". Zadatak projekta je promovirati i iz zaborava izvući stručna i književna djela kajkavskih pisaca iz razdoblja od 16. do 19. stoljeća te ukazati na vrijednost i značaj koji je taj jezik imao prije uvođenja sadašnjeg standarda. Rezultat projekta su već dvije knjige: Kajkavski Florilegij I. i II., a planira se izdavanje njihovog nastavka.

Glavni urednik "Male biblioteke Dragutin Domjanić" je dr.sc. Ivo Kalinski.

Tablični prikaz dosad izdanih knjiga možete preuzeti pdfovdje.

Nova izdanja

Poštovani čitatelji!

Prezentirani elektronički oblici tiskovnih izdanja Male biblioteke "Dragutin Domjanić" slobodni su za preuzimanje i korištenje u osobne potrebe.
Pretisci cjelovitih knjiga ili njihovih dijelova podliježu autorskim i nakladničkim pravima!

Sva ovdje objavljena djela, kao i ostala izdanja Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina, mogu se u tiskovnom obliku naručiti telefonski: 01/ 2059-062 ili putem elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za čitanje knjiga u elektroničkom obliku potreban vam je Adobe Acrobat Reader!


© Pučko otvoreno učilište Sv. I. Zelina |
Website by getim.hr