Skip to main content

Uvjeti korištenja

Pravne napomene

Sadržaj na web stranicama www.pou-zelina.hr zaštićen je autorskim pravima. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranica www.pou-zelina.hr, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama www.pou-zelina.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina, Zagreb (dalje u tekstu: POU Zelina) ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu POU Zelini ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća (i) sve rizike koji nastaju iz korištenja ovih web stranica te prihvaća (ii) koristiti sadržaj ovih web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. POU Zelina se u potpunosti odriče svake odgovornosti (i) koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, (ii) za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za (iii) bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Ove web stranice sadrže i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. POU Zelina nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Web stranice www.pou-zelina.hr koriste tzv. kolačiće (eng. 'cookies') kako bi se korisniku mogla besplatno pružiti usluga s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika web stranica www.pou-zelina.hr  samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta ovim web stranicama te se korisniku na taj način omogućuje da se učinkovitije služi web stranicama www.pou-zelina.hr i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. Osim toga, web stranice www.pou-zelina.hr prate statističku posjećenost isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom se koristi usluga treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika web stranica www.pou-zelina.hr u vezi s regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html.

Korisnik web stranica www.pou-zelina.hr uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg web-preglednika. POU Zelina isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranica www.pou-zelina.hr u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Korištenjem web stranica www.pou-zelina.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

POU Zelina se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika ovih web stranica. POU Zelina može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi VMD GRUPI. POU Zelina će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga POU Zelina na zadovoljstvo korisnika. POU Zelina se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika.

POU Zelina zadržava pravo izmjene sadržaja ovih web stranica te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

POU Zelina zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja. O svakoj promjeni ovih uvjeta korištenja korisnici će biti na odgovarajući način i pravovremeno obaviješteni. Izmjene ovih uvjeta korištenja stupaju na snagu s datumom njihove objave na web stranicama www.pou-zelina.hr.

Cjenik

Cjenik za najam prostora i cijenu ulaznica

Naziv Cijena u kn Cijena u €
Ulaznice - 2D projekcije 4,00 €

30,14 kn

Ulaznice - 3D projekcije 5,00 €

37,67 kn

Ulaznice - dječje matineje (projekcije za škole i vrtiće) 3,00 €

22,60 kn

Ulaznice - amaterske predstave 5,00 €

37,67 kn

Najam kinodvorane za kazališne predstave, koncerte i gostovanja (do 6 sati) 200,00 €

1.506,90 kn

Najam kinodvorane za kazališne predstave, koncerte i gostovanja (svaki dodatni sat) 10,00 €

75,35 kn

Najam kinodvorane za probe i treninge (60 min) 10,00 €

75,35 kn

Najam učionica (višekratno, 60 min) 5,00 €

37,67 kn

Najam učionica/galerije (jednokratno, 60 min) 25,00 €

188,36 kn

EU projekt "od 15 do 115"

EU projekt "od 15 do 115"

Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt UP.02.1.1.12.0015 „Od 15 do 115 – program socijalnog uključivanja mladih i osoba starijih od 54 godine na području Grada Sveti Ivan Zelina“. Vrijednost projekta je 2.885.076,90 kuna te će se provoditi 24 mjeseca. Partneri na projektu su Grad Sveti Ivan Zelina i „Srce“ – Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna republike Hrvatske (15%).

Podaci o učilištu

Osnovno o učilištu

Naziv / tvrtka:
Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina

Sjedište i adresa:
Vatrogasna 3
10380 Sv. Ivan Zelina


Matični broj:
3324613

OIB:
58646701408

Žiro račun:
Zagrebačka banka d.d.
2360000-1101283848
IBAN: HR22 2360000 1101283848

Radno vrijeme Učilišta:
ponedjeljak - petak
07 - 15 sati

Blagajna Učilišta otvara se sat vremena prije početka događanja u Dvorani "Kraluš"

Statut POU SV. Ivan Zelina

Statistički podaci o Učilištu:

Pravno-ustrojbeni oblik Učilišta:
Ustanova (brojčana oznaka: 30)

Djelatnost:
Ostalo obrazovanje i poučavanje, d.n.
Brojčana oznaka razreda: 8559
NKD: 80420

Podaci o prostoru Učilišta:

Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina nalazi se u najužem centru Sv. Ivana Zeline; u Vatrogasnoj ulici 3. U zgradi se nalaze velika višenamjenska dvorana, galerijski prostor, učionice i poslovni prostori.

 • višenamjenska Dvorana Kraluš kapaciteta je 245 sjedećih mjesta - opremljena je kazališnom rasvjetom, kvalitetnim razglasom, kino-opremom, te opremom za digitalnu video prezentaciju
 • Galerija Kraluš izložbeni je prostor koji se prostire na 56 četvornih metara
 • 4 višenamjenske prostorije opremljene školskom opremom (stolovi, stolice, bijele ploče, projektor, Wi-fi mreža)
 • informatička učionica (8 PC računala, pametna ploča, Wi-fi mreža)
 • poslovni prostor čine četiri ureda te više pratećih prostorija

Dvorana Kraluš

Dvorana Kraluš centralni je dio događanja u Pučkom otvorenom učilištu Sv. Ivan Zelina. U dvorani se redovito održavaju kino projekcije, kazališne predstave, predavanja...

Galerija Kraluš

Novouređeni prostor Galerije koristi se od 2017. godine i prostire se na 56 četvornih metara. Izložbe se, u pravilu, izmjenjuju jednom mjesečno.

Učionice

Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina posjeduje 5 učionica različitih kapaciteta. U svim učionicama moguće je korištenje Wi-fi mreže, a prema potrebi u učionice je moguće postaviti laptop i projektor za održavanje prezentacija.
Učionice su opremljene bijelim pločama, dok je u informatičkoj učionici instalirana pametna ploča

 • Mala učionica

  kapacitet: 10 osoba
 • Informatička učionica

  kapacitet: 17 osoba
  dodatno: 8 računala i pametna ploča
 • Učionica 27

  kapacitet: 29 osoba

 • Učionica 36

  kapacitet: 19 osoba

 • Učionica 39

  kapacitet: 21 osoba

Povijest učilišta

Kratka povijest...

Sveti Ivan Zelina je staro kulturno i gospodarsko središte Hrvatskog prigorja o čijoj bogatoj prošlosti govore brojni pisani tragovi. Najstariji, danas poznati dokument spominje Zelinu 1185. godine, Crkvu Sv. Ivana Krstitelja već 1200. godine, a isprave s početka 14. stoljeća govore o snažnom gospodarskom razvoju Zeline. Osim po rezultatima u gospodarstvu, povijest pamti Zelinčane i kao vrhunske znanstvenike, političare, stvaratelje u kulturi i obrazovanju. Nije stoga čudno da je već početkom 17. stoljeća u Zelini počela raditi prva osnovna škola, a 1887. godine osnovana je i prva čitaonica. Krajem 19. i početkom 20. stoljeća u Zelini se osnivanju brojne udruge u športu i kulturi. Razvija se bogat, raznolik i sadržajan društveni život u koji se uključuju brojni mještani Zeline i okolice. Programi rada tih udruga u pravilu su sadržavali i obrazovanje ne samo svojih članova već i svih zainteresiranih, pa bismo ideju o osnivanju Učilišta u Zelini lako mogli pronaći već tih godina. Ipak, u vremenu prije Drugog svjetskog rata tek su se u nekoliko velikih gradskih središta provodila uređena pučka predavanja (Zagreb, Split, Zadar, Varaždin, Rijeka...) koja danas smatramo počecima pučkih učilišta.

Kada je točno osnovano Narodno sveučilište u Zelini, nažalost ne znamo jer je gotovo kompletna dokumentacija Učilišta iz tog vremena stradala u katastrofalnom požaru 1974. godine u kojem je zgrada Doma kulture izgorjela do temelja, međutim dokumenti Povjerenstva za prosvjetu i kulturu Kotarskog narodnog odbora Zelina upućuju na to da je to bilo negdje u razdoblju između 1946. i 1950. u vremenima intenzivnog "narodnog prosvjećivanja". U izvješću spomenutog Povjerenstva za 1950. godinu usputno se spominje i Narodno sveučilište u okviru kojeg se održavaju prigodna predavanja.

Zanimljiv je i Izvještaj o radu povjerenstva za prosvjetu KNO-a Sv. Ivan Zelina za 1948. godinu u kojem se navode "vrlo značajni rezultati kotarskog kina na širenju prosvjete i kulture". Iako je ranije postojanje Učilišta vidljivo i iz mnogih drugih dokumenata, Rješenje o osnivanju Narodnog sveučilišta Zelina koje je Narodni odbor općine Zelina donio 4. listopada 1960. odnosno Akt o osnivanju radne organizacije donesen 30. rujna 1960., kako je to upisano u sudskom registru, smatraju se službenim, vjerodostojnim dokumentima kojima je određen datum nastanka Narodnog sveučilišta Zelina – preteče današnjeg Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina.

Programi i značaj Učilišta

Ulogu Učilišta tih godina najbolje ocrtava Preporuka o radu Narodnog sveučilišta u Zelini koju je dao Odsjek za društvene djelatnosti Narodnog odbora općine Zelina 1961. godine a koja Učilište ističe kao važan nositelj obrazovnih i kulturnih programa Sv. Ivana Zeline.

Programi i značaj Učilišta od tada do danas mijenjali su se i usklađivali s potrebama vremena, no njegovo osnovna zadaća ostala je uvijek ista: to je javna ustanova koja svoje programske ciljeve ostvaruje različitim aktivnostima na području trajne naobrazbe i kulture.