KAJ v Zelini - program

kaj-zelina.1Poštovani ljubitelji kajkavske pjesničke reči!

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na Festival „KAJ v Zelini '09“ – skup događanja posvećenih 28. recitalu suvremenog kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ – Sv. Ivan Zelina 2009.! Domaćin - Grad Sv. Ivan Zelina i Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina - organizator Festivala, ponose se gotovo 40-ljetnom tradicijom njegovanja i oplemenjivanja suvremenog pjesničkog stvaralaštva na kajkavštini.

 

Od prvog recitala kajkavskog pjesništva održanog 1970.godine do danas, u Sv. Ivanu Zelini premijerno je izvedeno i u zbirkama recitala zabilježeno gotovo 1500 kajkavskih pjesma čiji su autori zastupljeni u svim antologijama suvremenog hrvatskog pjesništva.Stručnom ocjenjivačkom povjerenstvu Festivala koje je i ove godine radilo u sastavu: dr.sci. Ivo Kalinski, prof.dr.sci. Joža Skok i mr.sci. Božica Pažur, pristigle su na prosudbu 422 pjesme poslane od 105 autora. U najuži izbor ušlo je svega 46 pjesama koje će biti objavljene u zbirci Recitala naslova "Tebi Erato znovič zanavek", a svega 30 pjesama bit će javno izvedeno na završnoj večeri Recitala.
Iskreno se nadamo da ćete u programu Festivala pronaći zanimljive sadržaje te da ćete u tri dana trajanja Festivala uživati u zelinskoj svetkovini žive kajkavske reči!


Do skorog susreta u Sv. Ivanu Zelini – srdačno Vas pozdravljamo!

Gradonačelnik Sv. Ivana Zelina
Vlado Žigrović, dr.vet.med.
Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina
Ivica Kukovače, dipl.ing.el.

 

Ispis