Skip to main content

Tečaj samopomoći

12. Rujan 2022.

Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina u sklopu EU projekta ovog puta pokreće malo drugačiji tečaj – tečaj samopomoći. Tečaj traje 30 sati, podijeljen je kroz dva modula po 15 sati te je namijenjen za sve koji se pronađu u narednom tekstu. Ciljane skupine za tečaj su mladi od 15 do 25, stariji od 54, osobe s invaliditetom te nezaposlene osobe. Planirani početak tečaja je krajem rujna, pa pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem poveznice koja je na dnu objave.

Vrijeme u kojem živimo traži od nas da ovladamo sobom, svojim obrascima i da budemo fleksibilni i stabilni kako bi bili otporni. Svaki stres ili emocija koji je “zaglavljen” u tijelu smanjuju naš imunitet, a time se direktno narušava naše zdravlje.

Stalna borba s bukom u glavi, s mislima koje nas vode u prošlost ili budućnost, stvara nemir i uzrokuje anksioznost. Samim time, više nismo produktivni, nismo prisutni, nemamo na raspolaganju sav energetski kapacitet jer je on raspršen na više frontova i ne možemo ostvariti maksimum. Tada se moramo truditi više, izvlačiti energiju iz svojih “zaliha”, a to nas dodatno crpi i čini manje učinkovitima, a na kraju uzrokuje psihičke i fizičke probleme.

Cilj je vježbama dostići visoku razinu prisutnosti, unutarnjeg mira i stabilnosti, pa tako utjecati na razinu energije i produktivnosti. Zauzvrat dobivamo protočnije tijelo koje je puno otpornije na vanjske stresore, pa samim time i optimalno zdravije.

Ukoliko nam se želite pridružiti na tečaju, molimo da ispunite kratak upitnik na poveznici: https://forms.office.com/r/VGC2e0fpSD

Za više informacija kontaktirajte nas na 01/2060-270 ili putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.