I nadalje hit filmovi u "Kinu Zelina"

Zmaj Lucy
Ovaj vikend; 4. i 5. listopada 2014. u poslijepodnevnim i večernjim satima, u dvorani "Kraluš" zelinskog Doma kulture bit će prikazivani filmovi:

 Kako izdresirati zmaja 2
(subota i nedjelja u 17 sati
)
- sinkronizirani crtić s osvojenih 19 nagrada, nominacijama za 2 Oskara, Zlatni globus i BAFTA
i 500 milijuna dolara prihoda od dosad prodanih kino ulaznica
i
Lucy
(subota i nedjelja u 20 sati)

- akcijski triler o krhkoj djevojci Lucy koja je oteta kako bi u trbuhu prenijela vrećicu čiji joj sadržaj, nakoš što iscuri, daje nevjerojatne sposobnosti telepatije, telekineze, usvajanja znanja i kontrolu nad materijom


Cijene ulaznica:
20,00 kn


Više o filmovima:

Kako istrenirati zmaja 2:

Zahvaljujući naporima Štucka u prvom filmu, stanovnici Berka, koji su prije doživljavali zmajeve kao štetočine koje moraju uništiti, sada s njima žive zajedno (i jašu ih) u prijateljstvu. Ovaj put imaju drugačiji problem s zmajevima, ali u pozitivnom smislu: previše ih je! Sada svi imaju svog zmaja i oni su dio svakodnevice. Otok Berk je u potpunosti drugačije mjesto. Na otoku su uveli puno promjena kako bi prihvatili nove stanovnike i kako bi život bio što manje opasan za sve: sagrađen je vodovodni sustav kako bi se brzo ugasili požari, stanice za hranjenje kako nijedan zmaj ne bi ostao gladan, pećine su pretvorene u staje, a sagrađena je i oružarnica za zmajeve i njihove jahače. Otok je postao veselije i šarenije mjesto, što se i vidi na ekranu. S novim potrebama na otoku i u oružarnici za zmajeve nosi se Ždero, kovač i desna ruka Stoika, kojeg ponovno glumi Craig Ferguson. „Ždero je osoba koja mora sagraditi sve ono što čini suživot s zmajevima manje opasnim, tako da žali za danima kada su se borili sa zmajevima, a ne s njima mirno živjeli. Craig odlično prenosi taj osjećaj frustracije,“ rekao je DeBlois. Makar su se njihovi odnosi promijenili, jedna stvar nije: Vikinzi su još uvijek Vikinzi ... a zmajevi su još uvijek zmajevi. Tim odgovoran za KAKO IZDRESIRATI ZMAJA 2 bio je svjestan da građani Berka trebaju novi ventil za svoju prirodnu agresiju, te su stvorili ... utrke zmajeva! Vikinzi na leđima zmajeva natječu se u potrazi za označenim ovcama na otoku, svaka vrijedi bod, a crna ovca vrijedi 10 bodova. Te napete utrke su također bile odličan način za filmsku ekipu da predstavi publici novi Berk i prva su scena drugog nastavka.

„To je energičan i zabavan način za uvod u novi film za one gledatelje koji su upoznati s prvim nastavkom – sve što vole o Berku je veće i bolje – i pomaže uspostaviti osjećaj da je ovo utopija i da je sve što je ugrozi zaista opasno“ ... a naravno da će se pojaviti prijetnja. U utrkama zmajeva ne sudjeluju Štucko i Bezubica. Umjesto toga, ovaj nerazdvojni duo čini ono što najviše voli – istražuju nove načine leta, kao i nebesa u potrazi za novim zmajevima i zemljama koje će dodati na Štuckovu sve detaljniju kartu. Tog jutr, Štucko bježi što dalje na svojem zmaju, jer mu je otac rekao da je vrijeme da postane vođa otoka, za što Štucko nije spreman. „Stoik je krupan i mišićav, prava je planina od muškarca i jako se ponosi svojim sinom, unatoč njegovoj fizičkoj nemoći, zato jer je uspio donijeti mir u Berk,“ rekao je Gerard Butler koji je posudio glas Stoiku. „Njihov odnos je postao puno bolji u zadnjih pet godina. Stoik se prije znao sramiti svojeg sina, ali sada želi da Štucko postane novi vođa otoka.“ DreamWorks Animation predstavlja nestrpljivo iščekivani nastavak popularnog animiranog filma KAKO IZDRESIRATI ZMAJA. U drugom nastavku ove epske trilogije pet godina je prošlo nakon što se mladi vikinški heroj Štucko (Jay Baruchel) sprijateljio sa zmajem i zauvijek promijenio način na koji se stanovnici njegovog sela obraćaju prema tim gutačima vatre. Danas Vikinzi i zmajevi žive zajedno u miru na otoku koji se pretvorio u raj za zmajeve. Štucko i njegov vjeran zmaj Bezubice bježe u nebo u potrazi za odgovorima na pitanja koje im nameće odrastanje i otkriju da je tajanstveni jahač zmajeva zapravo njegova davno izgubljena majka Valka (dobitnica Oskara Cate Blanchett) i da mir između zmajeva i Vikinga ugrožava moći gladan Drago (nominiran za Oskara Djimon Hounsou). Uz pomoć Astrid (America Ferrera), Ždere (Craig Ferguson) i njegovih vikinških prijatelja Šmrklje (Jonah Hill), Ribonogog (Christopher Mintz-Plasse) i blizanaca Tvrdekore (Kristen Wiig) i Tvrdogbadema (T.J. Miller), Štucko, njegova majka i vođa plemena Stoik (Gerard Butler) moraju zajedno zaštiti voljene zmajeve. Štucko će pronaći odgovore koje je tražio na načine koje si nikad nije mogao ni zamisliti. DreamWorks Animation SKG s ponosom predstavlja KAKO IZDRESIRATI ZMAJA 2, u kojem su glas posudili Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, T.J. Miller, Kristen Wiig, Djimon Hounsou and Kit Harington. Scenarij za film je napisao i režirao Dean DeBlois, a producirala Bonnie Arnold. Izvršni producenti su Dean DeBlois i Chris Sanders, a glazbu je skladao John Powell.

 

Lucy:

LUC BESSON, scenarist i redatelj koji potpisuje hitove Nikita, Leon i Peti element, osmislio je najčvršće i najpamtljivije heroine u novijoj povijesti filmske umjetnosti. Ovog puta režirao je film u kojem glume SCARLETT JOHANSSON (Captain America: The Winter Soldier, The Avengers) i dobitnik Oscara MORGAN FREEMAN (The Dark Knight Rises, Oblivion) - akcijski triler Lucy koji pokazuje što sve jedna žena može istinski postići ako otključa 100 posto kapaciteta svojeg mozga i dopre u najudaljenije kutke svojeg uma.

Odavno je poznata pretpostavka da ljudi koriste tek mali postotak svojeg cerebralnog kapaciteta. Stoljećima se pretpostavlja što bi se moglo dogoditi kad bi čovječanstvo moglo istinski evoluirati tako da se ta granica pomakne. Uistinu, što bi se dogodilo našim svijestima i novopronađenim sposobnostima kad bi svi dijelovi mozga bili neprekidno aktivni? Kad bi svaki pojedini od 86 milijardi gusto složenih neurona u ljudskom mozgu „ispalilo“ istovremeno - bi li ta osoba zapravo postala nadčovjek?

Bessonova priča upoznaje nas s Lucy (Johansson), bezbrižnom studenticom koja živi u Tajvanu i koju njezin mladić trikom navede da nepoznatom poslovnom čovjeku preda aktovku. Prije no što je shvatila da je nasamarena, već je oteta - kao taoca ju drži nemilosrdni gospodin Jang (CHOI MIN SIK - Oldboy, Lady Vengeance). Kirurški joj ugrađuju paket prepun moćne sintetičke tvari koja bi ju vjerojatno ubila da procuri. Isprva užasnuta, Lucy je sad očajna. Uz još nekoliko taoca odlazi do zračne luke ne bi li odletjela na drugi kraj svijeta kao transportna mula s materijalom koji njenim otmičarima ima najvišu moguću vrijednost.

Kad se kemikalija zbog nepredviđenog događaja iscuri i Lucy ju apsorbira, njeno tijelo počinje prolaziti kroz nezamislive promjene. Kapacitet njenog mozga se otključava do zadivljujućih i ranije samo hipotetičkih razina. Dok pokušava shvatiti i usvojiti nevjerojatne promjene u svojem umu i tijelu, Lucy počinje osjećati sve što ju okružuje - prostor, zrak, vibracije, ljude, čak i silu teže - i razvija nadljudske sposobnosti uključujući telepatiju, telekinezu, širenje znanja i nevjerojatnu kontrolu nad materijom.

Dok supstanca nastavlja buditi i otključavati svaki uspavani dio njezina uma, Lucy juri na drugi kraj planeta ne bi li potražila pomoć. Profesor Samuel Norman (Freeman) desetljećima istražuje potencijal mozga i u njegovu mu području nitko nije ravan - on je jedini čovjek na Zemlji koji može uvidjeti kamo ovo može voditi.

Lucy pomaže policijski kapetan Pierre Del Rio (AMR WAKED - Syriana, televizijski House of Saddam), zapovjednik ureda u kojem nema ni trunke strasti. Iako ga uznemiruju njene naizgled neljudske moći (koje rastu iz minute u minutu), Del Rio će žrtvovati vlastiti život da bi zaštitio mladu ženu koja ga treba da bi zadržala posljednju trunku ljudskosti.

Bivši ju otmičari neumorno progone i ubili bi bilo koga da bi se dočepali svojeg proizvoda iz žene koja je postala njihovom najvećom neprijateljicom. Istovremeno, Lucy se pretvara u ratnicu…

Ispis