Skip to main content

2. Dani smijeha u Zelini

02. Svibanj 2024.

Drugi po redu Dani smijeha su pred nama.

Od petka, 7. lipnja do nedjelje 9. lipnja posjetitelji Pučkoga otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina moći će se zabaviti uz tri urnebesne komedije varaždinskog Kerekeš teatra.

Petak, 7. lipnja u 20 sati - Pod hitno na hitnu

Uloge:
Jan Kerekeš (punker Zlatko)
Goran Koši (Jurica Mišić)
Darko Janeš (Darko Pampur)
Draško Zidar (Pero Gušter)
Ljubomir Kerekeš (penzioner)

U našoj hitnoj prevladavaju manje hitni slučajevi. Više se radi o bukvalnim slučajevima hitnosti, baziranih na vlastitom mišljenju tumačenja bolesti. Iznenadni napadaji bolesti kao i nedefinirana stanja organizma, zajedno s nepoželjnim nuspojavama klijentele, razlogom su odigravanja ovog više nego nemilog događaja. S medicinskog aspekta, korisnici koji se štite u prostoru hitne medicinske skrbi, ne raspolažu poviješću bolesti, već raspolažu vlastitom dijagnozom, samo-uvjerenjem i dozom razočaranja u zdravstvenom sustavu.

Subota, 8. lipnja u 20 sati – Susjedi

Uloge:
Ljubomir Kerekeš
Darko Janeš
Tamara Šoletić
Antonija Stanišić Šperanda

Najpoznatiji susjedi došli su na kazališne daske i za vas su pripremili nešto gotovo izvedivo kao nemoguća misija, a to je – realizirati dvije ženidbe u isto vrijeme. Na putu punom prečaca i zavrzlama, još će nekoliko puta provjeriti i odanost tj. vjeru u pravu ljubav kod svojih “boljih polovica”. Poznato je da prava ljubav ne treba provjeru, a još je poznatije da su žene inteligentnija bića od muškaraca. Pogotovo od našeg dvojca. Ferdo, Jura, Lili i Bela nasmijat će vas do suza, podsjetiti vas na najbolja vremena i ostaviti trag u vašim srcima – zauvijek.

Nedjelja, 9 lipnja u 20 sati – Dobra večer, došao sam po vašu kćer

stand up: Jan Kerekeš

Ta rečenica teško pada svakome tko ima kćer i ubrzo postaje noćna mora svakog tate koji nije spreman pustiti svoju kćer u ralje života. Ovaj stand up nastao je nakon Janove akupunkture mozga za vrijeme jedne vožnje po autocesti ZG-ZG. Nastao je iz straha, ljubavi i potrebe da se publika nasmije na račun patnika kojem nema pomoći.