Skip to main content

43. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić"

23. Listopad 2023.

Sveti Ivan Zelina ponovno postaje središnje mjesto kajkavske kulture i pjesništva - u subotu, 28. listopada održat će se 43. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sv. Ivan Zelina 2023.

Ove godine Smotra je privukla čak 59 škola koje su prijavile 302 pjesme napisane na kajkavskom. Izborom stručnog ocjenjivačkog suda, ukupno 81 pjesma bit će uključena u Zbornik "Kaj je to ljubaf?", dok će 26 izabranih pjesama biti javno izvedeno tijekom događanja.

Dan Smotre započinjemo u 10 sati predstavljanjem Zbornika, nazvanog "Kaj je to ljubaf?" prema pjesmi Gite Radiković - učenice 5. razreda Osnovne škole "Petar Zrinski" iz Šenkovca. Predstavljanje Zbornika održat će se u Galeriji Kraluš.
U 11 sati započinje središnje događanje - 43. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić". 


Na samom kraju očekuje nas dodjela nagrada "najboljima od najboljih", kako volimo reći. Nagrade će kući ponijeti 13 učenica ili učenika i 14 voditelja/ica. Jedna od voditeljica bit će okrunjena titulom "najbolje voditeljice" za predani rad na očuvanju kajkavskog i poticanje djece na korištenje istog.
Stručni ocjenjivački sud, u sastavu: dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur i Štefica Kamenarić-Filipović, dr. med., donio je odluku o svim nagrada osim jedne - Nagrade publike. Dobitnika/cu nagrade publike izabrat će prisutni posjetitelji.


Dođite i podržite mlade autore i autorice te uživajte u raznolikosti kajkavskog pjesništva.

Pokrovitelji Smotre su: Grad Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.
Ostvarenje ovogodišnjeg susreta u Zelini potpomogli su još: Kajkavsko spravišče, Metal-elektro d.o.o., Drvna industrija Zelina d.d. i Alca Zagreb d.o.o.

Više informacija o 43. Smotri...