Sjevernjak (15)

Sjevernjak
Kategorija
Kino projekcije
Datum
23 04 2022 20:00
Cijena ulaznica
25,00 kn

The Northman

žanr: triler
redatelj: Robert Eggers
uloge: Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Claes Bang, Björk
trajanje: 140min
dobna preporuka: 15+

O filmu:
Hvaljeni redatelj Robert Eggers, poznat po filmovima The Witch (2015.) i The Lighthouse (2019.), predstavlja novi film Sjevernjak (The Northman), osvetnički triler sa zavidnom glumačkom postavom koja uključuje Alexandera Skarsgårda, Nicole Kidman i Ethana Hawkea, uz zvijezde Eggersovih prethodnih filmova - Willema Dafoea iz The Lighthouse i Anyu Taylor-Joy iz The Witch. U ovom filmom se pojavljuje i islandska pjevačica Björk, zajedno sa svojom kćeri Ísadórom Bjarkardóttir.
Sjevernjak je priča koja prati vikinškog princa kroz uzbudljiv i brutalan čiji je cilj osvetiti se za ubojstvo svog oca. Radnja se odvija na Islandu na prijelazu 9. i 10. stoljeća.
Priča je prikazana kroz oči Amletha (Skarsgård) koji još kao dječak svjedoči ubojstvu svog oca, kralja Aurvandila (Ethan Hawke), koje je počinio njegov stric, Fjolnira (Claes Bang). Nakon što mu zarobe majku, kraljicu Gudrun (Nicole Kidman), Amleth bježi iz rodne zemlje. Poput slomljene Arye Stark iz Igre prijestolja, koja svake večeri naglas čita popis ljudi kojima će se osvetiti, Amleth se zaklinje da će se osvetiti za sve što mu je u ranoj mladosti oduzeto.

Pogledaj trailer  ULAZNICE.png

 
 

Svi datumi

  • 23 04 2022 20:00

Powered by iCagenda