Skip to main content

Pripreme za maturu 2021./2022.

14. Rujan 2021.

S novom školskom godinom, započinje i novi ciklus priprema za maturu. Predavanja započinju u siječnju 2022. Godine i trajat će do sredine svibnja. Prijave su moguće sve do sredine 12-og mjeseca, konkretnije 12. prosinca 2021.
S obzirom na to da ove godine pripreme za maturu sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu EU projekta “Od 15 do 115” za polaznike će pripreme biti besplatne i broj predmeta na koje se mogu prijaviti neograničen.
I ove godine polaznici mogu birati između 6 predmeta – hrvatski jezik, matematika, engleski jezik, fizika, kemija i biologija.

Pripreme iz obveznih predmeta* (hrvatski jezik, matematika, engleski jezik ) biti će organizirane u dvije grupe – A i B razina, odnosno viša i niža razina. Učenici prilikom odabira mogu izabrati koji im program više odgovara. Preporuka je da upišu isti program koji misle upisati i za polaganje na Državnoj maturi.
Svaki predmet održavat će se u 18 termina, odnosno 55 sati. Učenici će polaziti pripreme u vrijeme školskih praznika i vikendima (subota i nedjelja). Raspored predavanja učenici će dobiti prilikom dolaska na predavanje, uz moguće izmjene ovisno o drugim događanjima u POU (o svim izmjenama učenici će biti obaviješteni putem mail adrese navedene u prijavnici).
Predavanja će se provoditi u Dvorani Kraluš (kino dvorani), učionicama Pučkog učilišta, te po potrebi u Gradskoj vijećnici.
Pripreme iz obveznih predmeta biti će organizirane u dvije grupe – A i B razina, odnosno viša i niža razina. Učenici prilikom odabira mogu izabrati koji im program više odgovara. Preporuka je da upišu isti program koji misle upisati i za polaganje na Državnoj maturi.

Prijavnicu je potrebno ispuniti i poslati na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na gore spomenutu mail adresu ili telefonski na: 01/2060-270.

  • obvezni predmeti su predmeti obvezni za polaganje na državnoj maturi. To su hrvatski jezik, matematika i engleski jezik. Polaznik priprema za maturu ne mora upisati i polaziti pripreme iz svih obveznih predmeta.