Skip to main content

Rendez-vous au Cinema 2023.

29. Rujan 2023.

Ovogodišnji filmski rendez-vous održat će se od 15. rujna do 15. listopada u 30 nezavisnih kina diljem Hrvatske. Program je nastao u partnerstvu Francuskog instituta u Hrvatskoj, Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra, a uključuje pet filmova: nezaboravni francuski klasik te četiri žanrovski raznovrsna recentna naslova.

Od ponuđenih 5 filmova, u Kinu Zelina prikazati ćemo dva, od kojih će se jedan prikazivati samo na organiziranim projekcijama za školarce. 5. listopada u kinu ćemo ugostiti 3 grupe zelinskih osnovnoškolaca na projekciji filma "Dilili u Parizu". Za navedeni film prof. Marina Zlatarić pripremila je metodički vođen program Filmske pismenosti i analize filma koji će prolaziti učenici nakon projekcije animiranog filma.

U petak, 13. listopada u 20 sati publika će moći pogledati recentnu komediju s elementima drame i horora, film Godina morskog psa (L'Année du requin) koja primorski gradić na jugozapadu Francuske suočava se s neočekivanim dolaskom morskog psa. Film su režirali braća blizanci Ludovic i Zoran Boukherme, koji za film ujedno potpisuju i scenarij. Godina morskog psa im je treći dugometražni igrani film koji su zajedno radili.

Ulaz na sve projekcije se slobodan!