Skip to main content

Nedjelja uz Marijine obroke

04. Siječanj 2019.

U Nedjelju, 13. siječnja 2019. godine, u prostoru Pučkoga otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina ugostit ćemo humanitarnu organizaciju „Marijini obroci“.

Biti će prikazana dva filma: „Fruit of Međugorje“ te „Child 31“, u izradi kojeg je sudjelovao i Gerard Butler, poznati škotski glumac. Također, volonteri će informirati o organizaciji i putu prema realizaciji ideje, a ona je osigurati djeci dnevni obrok na mjestu obrazovanja kako bi se što više kronično pothranjene djece privuklo u učionice gdje će steći obrazovanje.

Napredak je vidljiv, sve je veći broj upisane djece u škole gdje djeca primaju Marijine obroke, češće pohađaju nastavu te ostvaruju bolje rezultate.

Za početak ove hvalevrijedne organizaicije „zadužen“ je dječak Edward koji je na pitanje o čemu sanja u životu odgovorio: „Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i želio bih jednoga dana ići u školu.“

Rečenica ovog dječaka pokrenula je misiju koja sada hrani više od milijun djece u 15 zemalja.

Organizacija „Scottish International Relief“, čiji su danas sastavni dio i Marijini obroci, djelovala je u Hrvatskoj u vrijeme rata šaljući potrebitima hranu, odjeću i razne druge potrepštine.

Jedan obrok poslužen na mjestu obrazovanja košta samo 50 lipa, odnosno, samo 120kn košta hrana, ali i korak bliže prema boljoj budućnosti, jednog djeteta tijekom cijele godine. Nakon završetka programa biti će prilika za donaciju uz prigodne promotivne materijale (majice, čaše, knjige...) te mogućnost dodatnog informiranja o Marijinim obrocima s ljubaznim i otvorenim volonterima uz čašicu soka i pokoji kolačić.

Organizator događanja je Mato Žilić, Zelinčanin i aktivni član hrvatske podružnice Marijinih obroka.

Više informacija pronađite na www.marysmeals.hr.