Skip to main content

Ženijalni dani u Kino mreži: Ona je rekla (15)

Petak, 10. Ožujak 2023. u 20:00

Kino dvorana

4,00 € / 30,14 kn

Kupi ulaznicu

She said

žanr: drama
redatelj: Maria Schrader
uloge: Carey Mulligan, Zoe Kazan, Patricia Clarkson, Andre Braugher, Jennifer Ehle…
trajanje: 128 min
dobna preporuka: 15+

O filmu:

Novinarke New York Timesa Megan Twohey i Jodi Kantor su zaslužne za razotkrivanje seksualnih skandala dotad moćnog holivudskog producenta Harveya Weinsteina.
Hollywood je sad napokon spreman ispričati priču o ustrajnosti dviju novinarki koje su razotkrile jedan od najvećih seks skandala u filmskom svijetu. Ona je rekla (She Said) film je zasnovan na bestseleru New York Timesa "Ona je rekla: Kako je objavljivanje priče o seksualnom uznemiravanju rasplamsalo pokret”.
Carey Mulligan i Zoe Kazan u ovom filmu glume navedene novinarke New York Timesa, Megan Twohey i Jodi Kantor. Priča koju su razotkrile pokrenula je pokret #Metoo te razbila desetljeća šutnje o temi seksualnih napada u Hollywoodu i zauvijek promijenila američku kulturu.
Mulligan je osvojila nominaciju za Oscara zahvaljujući glavnoj ulozi u filmu Djevojka koja obećava (2020.), filmu poznatom po načinu na koji se bavi temom seksualnog uznemiravanja.
Uz nju glumi Kazan, poznata po svojim ulogama u drami Zavjera protiv Amerike (2020.) i romantičnoj komediji Moja ljubavna priča (2017.)

Film Ona je rekla režirala je dobitnica Emmyja Maria Schrader, a jedan od producenata je Brad Pitt sa svojom produkcijskom kućom Plan B.