"Ljubav koja nema kraj"

ljubav_koja_nema_kraj_logo.gifU ponedjeljak, 23.09.2013. bit će u dvorani "Kraluš" Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina uprizorene dvije izvedbe neverbalne kazališne predstave učenika OŠ Bisag. Na prvu izvedbu u 13 sati pozvani su učenici SŠ Dragutina Stražimira, a na drugu u 16,  učenici 7. i 8. razreda OŠ Dragutina Domjanića.

Pozivamo i sve Vas koji želite pogledati ovu poučnu predstavu da nam se pridružite!

Ulaz na obje izvedbe je slobodan!

Osnovne informacije o predstavi:

Učiteljice Osnovne škole Bisag Sanja Mamić (učiteljica Hrvatskoga jezika) i Sandra Završki (vjeroučiteljica) osmislile su i postavile na scenu predstavu u kojoj glume učenici 5.-8. razreda (28 učenika). Naslov je predstave "Ljubav koja nema kraj"  i prikazuje sukobe u obitelji, sukobe među generacijama i međuvršnjačke sukobe. Priča je o to dvjema obiteljima - jednoj skladnoj, sretnoj, zadovoljnoj i jednoj u kojoj svaki član živi neki svoj, ludi život. Problemi počinju kad se dečko iz uzorne obitelji zaljubljuje u djevojku iz problematične obitelji. S obzirom da je djevojka vođa bande, ona ga odvlači u drugi svijet, njemu dotad nepoznat, "uči" ga drugačijem ponašanju  i potpuno ga otuđuje od njegovih dotadašnjih prijatelja, načina života i njegove obitelji. Na kraju, naravno, sve završava sretnim krajem, a gledateljima je poslana snažna i duboka poruka o najvećim vrijednostima u životu, o važnosti obitelj i snazi ljubavi.

Predstava je neverbalna, izražajna sredstva su glazba, pokreti i mimika i  traje punih sat vremena. Svaka scena praćena je odličnom glazbom (Blur, Pink, Gibonni, Novi Fosili, Pink Floyd, Madonna, Brian Adams ... i mnogi drugi).  Iako na pozornici nije izgovorena nijedna riječ, sve što se događa na sceni vrlo je  jasno, snažno  i nedvosmisleno.

ljubav_koja_nema_kraj.gif

Ispis