Svečana projekcija filma "Ne zaboravi me"

S veseljem vas pozivamo na svečanu projekciju filma „FERGISMAJNIHT – NE ZABORAVI ME“ kojom obilježavamo 20 godina od njegovog snimanja!

Kino Zelina
utorak, 27. prosinca 2016. u 19 sati
(Sv. Ivan Zelina, Vatrogasna 3)

 Ulaz slobodan uz obaveznu rezervaciju karata!

Plakat web

Zelinčanima će vjerojatno biti zanimljiva informacija da u filmu glume dvojica naših sugrađana - Mario Dukarić i Anđelko Petric, koji su za vrijeme snimanja filma bili članovi prve postave Zelinskog amaterskog kazališta "ZAmKa". Redatelj filma Jakov Sedlar, poput dobra proroka zapisao je u programskoj knjižici filma:  "Posebno mi je drago da su na našoj audiciji prošli MARIO DUKARIĆ, MARKO BLAŽEVIĆ i ANĐELKO PETRIC, koji su imali veće uloge od drugih (isto talentiranih), a volio bih da se na neke od njih "smiluju" komisije na Akademiji kada primaju nove studente, jer sam uvjeren da bi se od ove mladosti moglo štošta dobroga dočekati."

Dolazak na svečanu projekciju već su potvrdili redatelj Jakov Sedlar i scenarist Nino Škrabe, kao i drugi glumci i suradnici koji su sudjelovali u stvaranju filma. Inače, u glumačkoj postavi su mnoga velika glumačka imena poput Ene Begović, Senke Bulić, Borisa Buzančića, Borisa Pavlenića, Tonka Lonze, Mije Oremović, Borisa Miholjevića, Almire Osmanović, Kristijana Potočkog i drugih.

Ukratko o filmu:
Radnja filma počinje na badnju večer, kad se nakon mnogo godina susreću dvojica starih gimnazijskih prijatelja, sada sredovječnih ljudi. U razgovoru se prisjećaju sretnih gimnazijskih dana, druženja s razrednim prijateljima, profesora, nogometnih utakmica, glazbe koju su slušali, filmova koje su gledali i jedne djevojke koju su obojica voljeli. Film nostalgično i dirljivo oslikava Zagreb pedesetih godina prošlog stoljeća, dojmljivo kreirajući ugođaj i mentalitet prošlih vremena. Na Pulskom filmskom festivalu nagrađen je Zlatnim arenama za scenarij i ton.

Zbog ograničenog broja slobodnih ulaznica,
molimo vas da donjom poveznicom svakako rezrvirate svoja mjesta u dvorani:
Rezervacija ulaznica

 

Organizatori događanja:

  • Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina
  • Grad Sveti Ivan Zelina
  • Kazalište Škrabe
  • Ogranak Matice hrvatske iz Jastrebarskog

 

Prisjetite se filma kroz nekoliko kadrova...

 

 

Ispis