4. Maraton kratkometražnih filmova!

I ove godine Hrvatski audiovizualni centar povodom nadolazećih blagdana poklanja brdo filmova koji se u sklopu Maratona besplatno prikazuju u kinodvoranama diljem Hrvatske. Ovom se manifestacijom povodom najkraćeg dana u godini slavi kratka filmska forma, Maraton se odvija u 20 kina u 15 gradova, a u Kinu Zelina će se održati 23. prosinca.

Ukupno će na četvrtom Maratonu kratkometražnih filmova biti prikazano više od 20 naslova podijeljenih u četiri programa: 'Hrvatski maratonci I i II' donose recentno nagrađivane domaće 'kratkiše', 'Europski mali maratonci' donose europske animirane naslove namijenjene najmlađim gledateljima, dok su 'Splitski maratonci' rezervirani za splitsku publiku.

Maratonski program:

13:30 - Europski maratonci - crtići
17:30 - Hrvatski maratonci 1
19:00 - Izabrane fotografije s natječaja "Noć u Zelini"
20:00 - Hrvatski maratonci 2
22:00 - Splitski maratonci

Ulaz besplatan! 

Više o programima možete vidjeti na ovom linku.

 

Fotkaj noć u Zelini i osvoji nagradu!

Povodom zimskog solsticija (najkraći dan - najduža noć; početak zime) Pučko otvoreno učilište i Prigorje.hr organiziraju nagradni natječaj za izbor najbolje noćne fotografije snimljene Smartphoneom u našem gradu.

Natječaj kratkog trajanja - uz najkraći dan, s temom „Noć u Zelini“ - uz najdužu noć, otvoren je do 21. prosinca 2016! Zabilježite kamerom vašeg Smartphonea tri (3) po vašoj ocjeni najljepša, najzanimljivija, najdojmljivija kadra našeg grada noću i pošaljite nam ih elektroničkom porukom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U poruci obavezno navedite svoje ime i kontakt te mjesto nastanka fotografija.  Pristigle foto-uratke ocijeniti će tročlani stručni ocjenjivački sud: Zoran Osrečak, profesionalni fotograf i voditelj prodaje u firmi Anigota - zastupnika vodećih svjetskih proizvođača foto opreme, Mario Dukarić, stariji savjetnik - partner u Mediaval agenciji za komunikacijski menadžment, fotograf amater i Danko Merin, akademski slikar. Autori tri najbolje fotografije bit će nagrađeni ulaznicama za novogodišnji program Kina Zelina, priručnicima o fotografiji te knjigama o Svetom Ivanu Zelini.

20-ak najuspjelijih fotografija bit će postavljeno na izložbi u predvorju dvorane Kraluš, a sve prispjele fotografije bit će prikazane na filmskom platnu Kina Zelina 23. prosinca u programu 4. Maratona kratkog filma.

 

 

Ispis