26. Animafest Zagreb

Animafest2016wwwSvjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb, osnovan 1972. godine, drugi je najstariji filmski festival u potpunosti posvećen animaciji. Festival je ove godine svečano otvoren u Zagrebu 6. lipnja i traje do 11. lipnja.

S idejom popularizacije ovog iznimnog kulturnog događanja i samog animiranog filma, Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina, u petak, 10. lipnja s početkom u 10 sati, prikazuje nekoliko najboljih kratkih animiranih filmova koje je za ovogodišnji Animafest odabrao međunarodni stručni žiri.

  

 

 

 

 

 

 

Izabrani filmovi:

10:00 sati
Naziv: PHANTOM BOY (Francuska, Belgija)
Trajanje: 84 minuta
Režija: Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli
Produkcija: Folimage, Lunanime, France 3 Cinéma, Rhône-Alpes Cinéma
Jezik: francuski s hrvatskim titlom
Ukratko o filmu:  Tajanstveni zlikovac je u gradski računalni sustav ubacio opasni virus, a ozlijedio je i polcajca Alexa koji mu je bio za petama. Alexa zadržavaju u bolnici gdje upoznaje 11-godišnjeg Lea. Kad poželi, dječak postaje nevidljiv i prolazi kroz zidove. Znatiželjna novinarka Mary, u koju je Alex tajno zaljubljen, kreće u potragu za opasnim kriminalcem izobličenog lica, no opasni ljudi ju zarobe. Alex i Leo udružuju snage i koriste sve svoje moći da spase Mary, ali i cijeli New York.
   
11:30 sati
Naziv: DEEP IN MOSS (Češka)
Trajanje: 26 minuta
Režija: Filip Posivac, Barbora Valecka
Produkcija: Nutprodukce
Jezik češki s hrvatskim titlom
Ukratko o filmu: Usred duboke šume žive maleni vilenjaci nalik na ljude, Josephine i Bertie. Bertie se brine o nekim vrlo posebnim gljivama - noćnim svjetiljkama koji pali svaki dan. josephine se brine o grupi nemirnih crvenih gljiva koje uzgajaju u blizini svoje kuće - pudra ima obraze, čisti šešire i brine da se ne svađaju. Mali patuljci žive sretno sve dok se jedan dan ne pojavi vodena nimfa Rusalka i gljive počinju nestajati.
   
11:57 sati  
Naziv:  STICK MAN (Velika Britanija)
Trajanje: 27 minuta
Režija: Jeroen Jaspaert, Daniel Snaddon
Produkcija: Magic Light Pictures
Jezik: engleski s hrvatskim titlom
Ukratko o filmu: Priča o bezbrižnom ocu i njegovom epskom putovanju kako došao kući za Božić. Slijedimo ga kroz razne pustolovine - bijeg od zaigranog psa, pad u rijeku, bijeg od labuđeg gnijezda i vatre. Hoće li se vratiti svojoj obitelji na vrijeme za Božić?
   
12:25 sati  
Naziv: THE GIRL AND THE SUN (Ukrajina)
Trajanje: 18 minuta
Režija: Olena Potyomkina
Produkcija: Studio Buben
Jezik: nema pripovijedanja
Ukratko o filmu: Mlada djevojka živi sama. Njezina jedina prijateljica je Sunce. Ono joj pomaže i brine o njoj. Jednog dana djevojka nestaje. Ona upoznaje nekoga čiji je način života potpuno drugačiji. Njihovo prijateljstvo je stavljeno na test.

 

Više o progamu 26. Animafesta...

Ispis