Kino Zelina - Animafest

U kinu ove subote(13.06) prikazivati ćemo dio programa s ovogodišnjeg Svjetskog festivala animiranog filma "Animafest" (http://www.animafest.hr/):

1557 menino mundo 01

Dječak i svijet (O Menino e o Mundo)

Kako mu teško pada očeva odsutnost, dječak odlazi iz svog sela i otkriva fantastičan svijet kojim vladaju životinje-strojevi i neobična bića. Ova prekrasna animacija koristi se brojnim umjetničkim tehnikama i prikazuje probleme modernog svijeta u dječjim očima.

http://animafest.hr/hr/2015/film/read_all/the_boy_and_the_world

 

1545 25649 rocks in my pockets

Kamenje u džepovima (Rocks in my pockets)

Latvija, konac 1920-ih. Anna, lijepa i obrazovana mlada žena, zaljubljuje se u pustolovnog poduzetnika 30 godina starijeg od sebe. Međutim, s brakom dolazi i snažna ljubomora, a poduzetnik skriva Annu u šumi, daleko od drugih muškaraca, gdje mu ona rađa osmero djece. Velika depresija izrazito ih pogađa, a zatim Latvija doživljava sovjetsku invaziju, potom nacističku, a onda opet sovjetsku. Anna je stup snage koji prkosi nedaćama, odgaja djecu i uči ih tajnama preživljavanja u šumi. No nešto u dubini nje ne valja. Osobna priča animatorice Signe Baumane o ženama iz njezine obitelji i njihovoj borbi s ludilom.

http://animafest.hr/hr/2015/film/read_all/rocks_in_my_pockets

 


Raspored prikazivanja:

Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina, dvorana "Kraluš"

Subota (13.06):

18:00 - Dječak i svijet

20:00 - Kamenje u džepovima

 

Cijena ulaznice je 20 kuna.

Tags: kino,, Animafest, Zelina

Ispis