2. Revija hrvatskih kratkih filmova "Kratki na brzinu"

BANNER3 Počinje druga Revija hrvatskih kratkih filmova - Kratki na brzinu koja će se održati od 7.-10. svibnja u Svetom Ivanu Zelini. Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Svetog Ivana Zeline i Hrvatskog Audiovizualnog Centra, Reviju organizira skupina mladih entuzijasta Svetog Ivana Zeline i Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina. Ove godine zemlja partner je Slovenija, a svoju podršku dao je i Slovenski Filmski Center.

U četiri dana Revije očekuju nas 82 kratka filma, od čega su 44 u konkurenciji Glavnog programa, Retrospektiva Želimira Žilnika – Jutro sa Želimirom, bogati programski blok Zagreb Film Festivala, te slovenskih partnera Luksuz produkcije i Udruge Kraken, koji će u Svetom Ivanu Zelini održati projekcije i Okrugli stol. Publika će, osim toga, biti u prilici pogledati najmanje kino na svijetu – Factum monovolumen, razvojnu platformu Croatian Short Pitch, sudjelovati u kasnovečernjim filmskim razgovorima uz Miroslava Mandića i Želimira Žilnika.

S posebnim ponosom Revija dodjeljuje i dvije Povelje, Zagreb Film Festivalu, za njihov dugotrajan doprinos očuvanju i promociji hrvatskog kratkog filma u programu „Kockice“ te Želimiru Žilniku za cjelovit umjetnički rad i doprinos filmskoj umjetnosti.

Da bi nagrade ovogodišnje Revije otišle u prave ruke pobrinut će se tročlani žiri koji čine redatelji Miroslav Mandić i Nebojša Slijepčević te producentica Tamara Babun.

Uz bogati filmski program, na Reviji će biti postavljene i dvije izložbe, video instalacija umjetnice Andree Knezović te umjetnički radovi ilustratorice Revije Hane Tintor. Svih večeri četiri večeri publici je pripremljen i bogat zabavni program, očekuju Vas Ur-la-la bend, vrsna kantautorica Nina Romić te dva partyja iznenađenja

Tags: KNB, Kratki na brzinu, 2015

Ispis