PROMOCIJA ZBIRKE PJESAMA "MOJE SENJE"; NEVENKA BUKOVIĆ

Banner16 9

U ponedjeljak, 13. lipnja, u 19 sati u Dvorani Kraluš Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina održana je promocija zbirke pjesama "Moje senje" autorice Nevenke Buković.

Nevenka Buković rođena je 1957. godine u Globočecu kraj Marije Bistrice. Životni put Nevenku je doveo u Sveti Ivan Zelinu gdje i danas uživa u mirovini pišući pjesme na dijalektu i standardu.
Nevenkine pjesme prepoznate su na Duhovnom recitalu u Mariji Bistrici, gdje su bile i javno izvedene, te na našem Recitalu - Recital suvremenoga kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sv. Ivan Zelina 2022. gdje je jedna od pjesama pronašla svoje mjesto u Zborniku.

"Bilo kamo otišli, veza s rodnim krajem trajno je prisutna u našem životu. To su sjećanja na nezaboravno djetinjstvo, na sva draga lica i događaje.
Nevenka ima posebnu vezu i odnos s rodnim krajem. Ona se darovala Zagorju i Zagorje njoj. Svakim djelićem svoga bića ona je u Zagorju.
Zagorje zanaviek vu srcu ostaje. I kam god bi na ovom svietu otišla, rodna hiža i bregi vu srcu su mom.
Najsretnija je kada povremeno dođe u rodnu kuću koja i dalje stoji na brijegu; nekad puna života, a sada ostavljena i sama.
Naviru uspomene i sjećanja na drage dane djetinjstva kada je bila siromašno ali sretno dijete, kad je bilo veselja, igre i smijeha.
Povehle su ruože, vgasle popievke."

- Stjepan Dragija, urednik

06 Promocija knjige Moje senje
12 Promocija knjige Moje senje
19 Promocija knjige Moje senje
30 Promocija knjige Moje senje
42 Promocija knjige Moje senje
43 Promocija knjige Moje senje
69 Promocija knjige Moje senje
70 Promocija knjige Moje senje
77 Promocija knjige Moje senje
83 Promocija knjige Moje senje

Ispis