PRVA PREDSTAVA U 2022. U DVORANI KRALUŠ!

Pentravci banner

U nedjelju, 13. veljače dolazi nam Diletantsko kazalište Pentravci. Pentravci će nam izvesti svoju predstavu: Plivaj i drž' glavu iznad vode u 19 sati.

Ulaz na predstave za osobe mlađe od 12 godina moguć je isključivo uz predočenje digitalne EU Covid potvrde, potvrde o preboljenju ili negativnog testa.

Kazališna grupa, sastavljena od planinara Planinarskog društva Grafičar, kasnije nazvana Diletantsko kazalište Pentravci (DKP), počela je djelovati na prijelazu 1987./88. tako što je za planinare u planinarskim domovima, tokom višednevnih izleta, izvodila kratke jednočinke, komedije, svog kućnog pisca Vjekoslava Dominija. Od 1995. grupa radi pri Centru za kulturu Trešnjevka. Prva cjelovečernja kazališna predstava Vjekoslava Dominija, komedija Miš u brašnu praizvedena je 1990.
Predstave Pentravaca sveukupno je do danas vidjelo preko 27.000 gledatelja.

Diletantsko kazalište Pentravci, P.D. Grafičar, pri Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe), pretpremijerno i premijerno je izvelo predstavu „Plivaj i drž' glavu iznad vode“ u studenom 2021. u svojem matičnom kazalištu CeKaTe. Nakon toga je predstava izvedena u prosincu 2022. u Sesvetama i u siječnju 2022. u CeKaTe-u. Slijedeće predstave su dogovorene za 11. veljače u CeKaTe-u i 13.veljače u Zelini.
Redatelj predstave je Pero Popović, a njegova pomoćnica je Višnja Francetić.
U predstavi glume: Višnja Francetić, Goran Umičević, Ivica Đukić, Karmen Jurić, Sandra Jurković, Marija Poturić-Teta, a glasom im se pridružuje Pero Popović.

 

 

 

Ispis