ODRŽANA 40. SMOTRA DJEČJEGA KAJKAVSKOG PJESNIŠTVA "DRAGUTIN DOMJANIĆ" - SV. IVAN ZELINA 2020.

40 MALI KAJ WEB GRAD 600X283px

U subotu, 31. listopada održana je jubilarna 40. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sv. Ivan Zelina. Smotra je održana u drugačijem obliku od svih dosadašnjih - bez publike u Dvorani Kraluš, ali sa širom publikom na platformi YouTube.

Na natječaj Smotre ove godine prijavljeno je 257 pjesama koje dolaze iz 54 škole, a za koje je zalužno 75 voditelja, odnosno, voditeljica i 225 učenika.
U Zborniku 40. Smotre objavljeno je 67 radova, a javno izvedeno je njih 28.

Pjesma po kojoj je nazvan Zbornik i koja je poslužila kao inspiracija učenici Erin Lukač (OŠ Ljubešćica, mentorica: Ivanka Hodja Kukovačec) za ilustraciju koja krasi sam Zbornik, ali i sve popratne promotivne materijale djelo je učenice Sare Horvatić iz Osnovne škole Ljubešćica čija je mentorica prof. Sanja Horžić.

Smotru možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=6txt3pgvs2c&t=15s, a glasati za Vama najdražu pjesmu možete na OVDJE. Pjesma s najviše glasova osvojiti će 3.000,00 kn od kojih pola dobiva učenik/ca, a pola voditeljica. Glasanje traje do srijede, 4.11. u 12:00.

Popis pristiglih radova

Popis pjesama za objavu u Zborniku Smotre

Popis pjesama u javnoj izvedbi

Popis nagrađenih sudionica/sudionika

Više o Smotri na: http://www.pou-zelina.hr/smotre/40-smotraddomjanic

 

Ispis