Predavanja u POU Sv. I. Zelina

Plakat žuti mali3

Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina nastavlja s praksom organiziranja društveno korisnih javnih tribina odnosno ekspertnih predavanja...

Ovog petka, 15. studenog u 19 sati, u goste nam dolazi magistar kriminalistike Dubravko Klarić iz Službe za suzbijanje zlouporabe droga Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Naš sugrađanin, kriminalist s dugogodišnjim operativnim iskustvom na području borbe protiv ovisnosti, poglavito one o narkoticima, predavat će na temu Droga i ovisnost - loš životni izbor. Bit će riječi o znakovima pojavljivanja bolesti ovisnosti, zatim o sredstvima (supstancama) ovisnosti te o drugim (novim) ovisnostima, poput onih o internetu ili kockanju.

Predavanjem ćemo obilježiti početak mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog - 15. prosinca).

Pozivamo vas da se odazovete događanju. Ulaz je, naravno, slobodan.

Idućeg tjedna, u srijedu, 20. studenog, također s početkom u 19 sati, na red dolazi prof. dr. sc. Vesna Bilić, redovita profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njezina je tema Digitalni mediji i odgoj djece.

Prof. Bilić pobliže će govoriti o udjelima izvora odgajanja u današnje vrijeme (koliko djecu i mlade aktivno odgajaju roditelji, koliko škola a koliko mediji?), zatim o tome kako mediji, posebno društvene mreže i videoigrice, utječu na identitet djece i mladeži, te o prirodi i (ne)kvaliteti poruka kojima mediji utječu na djecu - primjerice kroz površnost, ekstremnu brzinu, 'multitasking', itd.

Ulaz je i na to predavanje slobodan.

Ispis