Piano doktor u Zelini

knjiga glazba kao lijek1

U petak, 8. studenog, u Sveti Ivan Zelinu stiže nam nadasve zanimljivo koncertno predavanje.

Zašto zanimljivo? Kao prvo, ono je prvenstveno muzikalno - uključuje slušanje glazbe odnosno uhu ugodnu glazbenu izvedbu na električnom pianu. Kao drugo, predavanje je to na kojem je dozvoljeno, čak i poželjno, pridrijemati. Isto završava kraćim pijanističkim recitalom.

Josip 'Joe' Meixner renomirani je pijanist svjetske reputacije i respektabilno ispunjenog životopisa. Svirao je na zabavama najvećih holivudskih zvijezda, ali i u najslavnijim svjetskim dvoranama, poput one bečkog Musikvereina.

Premda prvenstveno pijanist, koji na izvanredno spretan način ujedinjuje klasičnu i romantičarsku glazbu, kao i jazz, pop i soul, taj skladatelj, producent i glazbeni znanstvenik posljednjih se godina najviše posvetio glazbenoj terapiji. Kreator je piano medicine, programa blagotvorne klavirske glazbe s dokazano ljekovitim učinkom na fizičko i psihičko zdravlje čovjeka.

Iste je blagotvorne učinke glazbe gospodin Meixner u potpunosti isprobao i primijenio na sebi, nakon što je saznao da pati od hipertenzije, odnosno stanja povišenoga krvnog tlaka.

Poznato je da su aktivnosti lijeve polutke mozga u ljudi danas naglašeno izražene. Glazba i ritam mogu mogu te aktivnosti umiriti te stimulirati dublje regije mozga.

Glazba se primjenjuje terapijski na području anesteziologije, prilikom liječenja strahova i bolova, pri porodu ili u terapiji nakon moždanog udara. Također znamo da glazba jača imunitet, da može spustiti visoki krvni tlak, poboljšati kvalitetu sna, opustiti mišiće i disanje te reducirati frekvenciju otkucaja srca. Ljekoviti zvukovi djeluju čak i tijekom dubokog sna.

O svemu tome gospodin Josip Meixner ispričat će vam u petak, osmi studenog, s početkom u 19 sati, te vam blagotvorni učinak klavirske glazbe dočarati vlastitom interpretacijom.

Ulaz je SLOBODAN.

Isplanirajte svoje vrijeme i isprobajte ljekoviti učinak glazbe. Sjedala u Kinu Zelina prilično su udobna...

Ispis