Koncertni recital obitelji Iveković

U nedjelju, 28. travnja, obiteljskim će se glazbenim recitalom posjetiteljima Kraluša predstaviti braća Antun i Josip, te sestra im Dora. Troje članova zelinske obitelji Iveković, svi vrlo mladi glazbenici, zajednički će javno nastupiti prvi put, nadamo se ne i posljednji. Dok su braća već nastupala u Kralušu samostalno i zajednički, Dora se u nedjelju predstavlja zelinskoj publici.

Antun Iveković (rođen 1992. u Zagrebu) diplomirao je klasičnu gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Istvana Römera. Nagrađivan je na mnogim natjecanjima, od kojih se može izdvojiti prva nagrada na Međunarodnome gitarskom natjecanju Fernando Sor u Rimu 2014. godine. Trenutačno predaje na gitarskom odjelu Osnovne glazbene škole Ivana Zajca te održava povremene solističke recitale u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Josip Iveković (1990., Zagreb) studij matematike pretpostavio je brušenju glazbene naobrazbe i karijeri glazbenika. Elemente violinističke virtuoznosti nastavio je ispoljavati u Folklornom ansamblu Ivana Gorana Kovačića, krugu obitelji i prijatelja te suradnjom s Folklornim ansamblom HPD-a Zelina.

Dora Iveković (1997., Zagreb) studentica je 4. godine glasovira na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi prof. Danijela Detonija. Usavršavana na seminarima vrsnih pijanista i pedagoga, Dora je osvajačica mnogobrojnih nagrada s pijanističkih natjecanja. Za izdvojiti je ovogodišnja nagrada za najbolju umjetničku suradnju na ciklusu koncerata Mladi u Lisinskom, te treća nagrada na Međunarodnome pijanističkom natjecanju Anton Rubinstein u Düsseldorfu 2017. godine.

Koncert Ivekovićevih na rasporedu je u nedjelju, 28. travnja, s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete nabaviti na platformi Ulaznice.hr, u Caffe baru „2“ (Vatrogasna 2), papirnici MTD Papirus (Bocakova 3) te na blagajni Kina Zelina sat vremena pred početak događaja.

Koncert Ivekovićevih idući je u ciklusu Glazbeno najbolje od Zeline, otvorenom bluzerskim koncertom Memphis - Mississippi - Zelina, te nastavljenom gostovanjem Mirka Švende "Žige". Iduće glazbeno putovanje u Dvorani Kraluš pripremamo za 10. svibnja, kada nam u goste dolaze Los Colonoscopicosi, njegovatelji glazbenog izričaja andskih predjela.

Ispis