Glazbeno najbolje u Zelini

Koncert blues

Poštovani prijatelji,

POU Sv. Ivan Zelina kreće s novim programom. Riječ je o ciklusu koncerata koji smo naslovili "Glazbeno najbolje u Zelini".

Do kraja godine pokušat ćemo vam predstaviti najvrsnije mlade glazbene umjetnike iz Svetog Ivana Zeline i okolice. Ne ograničavajući se samo na njih, ugostit ćemo rado i njihove starije odnosno iskusnije kolege, a naći će se prostora i za ponekoga uvaženog gosta, prijatelja Zeline.

Sa zadovoljstvom možemo objaviti da ciklus počinjemo u nedjelju, 24. ovog mjeseca, jedinstvenim tematskim koncertom pod nazivom Memphis - Mississippi - Zelina; u Kralušu će, naime, prašiti - bluzeri!

Nastupit će zelinski miljenik Martin Kosovec, uz pratnju oca Mladena te kao dio sastava The Stage Schoolers, koji čine polaznici Pop-rock škole "Sisak", s kojima je naš mladi sugrađanin u siječnju boravio u Memphisu, na revijalnom dijelu slavnoga blues festivala.

Nakon laganijeg uvoda oca i sina Kosovec te Martinova nastupa s kolegama iz Siska, na scenu će stupiti gypsy-swing trio Hot Club de Croatie, kojeg uz Mladena na harmonici, čine još gitarist Mate Matišić i violinist Marko First. Glazba u stilu Djanga Reinhardta uvest će nas u prašnjavi blues-finale koncerta, u ritmu i zvuku delte Mississippija, sve to zahvaljujući duetu koji čine Robert Vnuk na gitari te urnebesni usnoharmonikaš Krešo Oremuš a.k.a. Sonny Boy.

U nastavku ciklusa svojim će nam gostovanjem izuzetnu čast ukazati Mirko Švenda "Žiga" sa svojim Kajkavskim cabaretom, odnosno njegovom inačicom glazbene šetnje Sjeverozapadnom Hrvatskom. Žiga u "Kralušu" nastupa na Cvjetnicu, 14. travnja, na veliko zadovoljstvo organizatora i, nadamo se, prepunog Kraluša.

Dva tjedna kasnije, u nedjelju, 28. travnja, na scenu stupa najmuzikalnija obitelj u gradu: braća i sestra Iveković upriličit će nam obiteljski glazbeni recital. Uz Antuna na klasičnoj gitari te Josipa na violini, koji su već nastupali zajednički u "Kralušu", zelinskoj će se publici predstaviti i pijanistica Dora. Veselimo se!

Ispis