Vrijeme je za ZAmKu!

proscenje plakat

Nakon nešto dulje neplanirane stvaralačke pauze uvjetovane opravdanim razlozima, ansambl Zelinskoga amaterskog kazališta (ZAmKa) ponovno je u punom pogonu.

Autorica i voditeljica ZAmKe Štefica Fanjek s ukupno 13-ero glumica i glumaca za izvedbu je priredila dramski tekst Na proščenju, za kojeg je 2015. nagrađena na natječaju Hrvatskog sabora kulture.

Radnja se odvija na Ivanje, poslije mise, za vrijeme narodnog veselja pod štandovima. Dvoje mladih, Anica i Ivek, zaljubljuju se, sramežljivo uživajući u prvim zajedničkim trenucima. Stvari, nažalost, neće teći sukladno njihovim očekivanjima...

Kako će se razvijati a kako rasplesti ova ambiciozno postavljena komedija s brojnim glumačkim i ansamblom statista, možete se osvjedočiti u nedjelju, 3. ožujka, na premijeri odnosno praizvedbi predstave u Dvorani 'Kraluš' Pučkoga otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina. Predstava počinje u 19 sati, a cijena ulaznice je 30 kuna. Možete ih kupiti na platformi ulaznice.hr te u Caffe baru "2" od 6:30 do 23 sata, petkom i subotom do dva sata iza ponoći.

Podsjećamo također da svi vlasnici iskaznica programa kazališne vjernosti, s pečatima triju predstava profesionalnih kazališta, imaju pravo na besplatnu ulaznicu. Da bi ga ostvarili, molimo da nam se što prije jave na Facebook-profil Kina Zelina ili na broj telefona 01/2059-062.

S obzirom na to da je kapacitet dvorane za premijerno izdanje praktički već popunjen, odmah najavljujemo termin drugog uprizorenja, također u nedjelju, 17. ožujka. Ovisno o interesu publike, termine daljnjih uprizorenja određivat ćemo naknadno. Pratite nas na Facebook-profilima Kina Zelina i Zamka Kazališta.

Ispis