Neuništivi pa Neslomljivi, 2.0

neslomljivi

U subotu uživajte u Kinu Zelina uz prepoznatljive naslove: najprije uz holivudsku verziju glasovitih Nedodirljivih iz 2011. godine, a potom uz dramatičnu nadgradnju kultnih Neslomljivih iz 2000.

Nakon što je francuski izvornik 2011. požnjeo niz međunarodnih nagrada te postigao ogroman komercijalni uspjeh, prometnuvši se u drugi najgledaniji hit u povijesti francuske kinematografije, priča o bogatom kvadriplegičaru i njegovu kriminalnom prošlošću opterećenom njegovatelju doživjela je 2017. holivudski remake, koji napokon kreće u hrvatsku distribuciju. Toplu priču o prijateljstvu između dvojice potpunih stranaca, koja je dirnula u srce milijune Francuza prije osam godina, zasigurno se isplati pogledati u američkoj verziji. Imate to priliku učiniti u Zelinskom kinu u subotu u 18 sati.

Još se važnijim čini skrenuti pozornost na drugi film u subotnjoj ponudi. Triler Glass (hrvatski bi se moglo prevesti Stakleni), uz redateljsku palicu M. Nighta Shyamalana, te učešća Brucea Willisa i Samuela L. Jacksona, s pravom vas odmah asocira na čudesan triler Neslomljivi, koji je ovaj njujorški Indijac snimio prije 19 godina. Willisovoj ulozi pritajenog protagonista neopisive ali potisnute fizičke snage tom je prilikom senzacionalno parirao dijabolični genijalac u tijelu krhkog umjetnika staklenih kostiju - izvrsni Samuel L. Jackson.

"Što se dogodilo djetetu. Je li vam ispalo iz ruku nakon poroda"?

"?"

"Svaka kost u njegovu je tijelu - slomljena..."

Citat s početka Neslomljivih spada u red najupečatljivijih u filmskoj povijesti, a šokantni natprirodni zapleti i kulminacijski obrati kojima se odlikuju svi Shyamalanovi filmovi, te činjenica da Glass uz sudjelovanja Jamesa McAvoya i Anye Taylor-Joy nudi supersastav glumačkih zvijezda, objedinjujući time Neslomljive (Unbreakable) s Podvojenim (Split, 2016.) u impresivnu trilogiju, jamče vam izuzetnu kino-zabavu.

U Kinu Zelina u subotu ona će otpočeti u 20:15.

Ispis