Četvrtak: Zdravlje mozga

Ovog četvrtka nudimo vam novi kulturni program koji bi bila šteta propustiti! Počinjemo u 18:30 s akademkinjom dr. sc. Vidom Demarin, poznatom neurologinjom iz Zagreba, koja će održati vrlo zanimljivo predavanje o zdravlju mozga.

vida2

Koji su ključni preduvjeti za očuvanje zdravlja mozga, koja vrsta hrane radi u korist tog organa, jesu li ljudi današnjice sve manje inteligentni i hoće li uistinu depresija za 5 do 10 godina postati najdijagnosticiranija bolest na svijetu..., sve to i još mnogo toga drugog možete saznati od naše znamenite gošće u sklopu Zelinskoga kulturnog četvrtka, čiji vas program očekuje ovaj tjedan.

Predavanje doktorice Demarin dio je projekta "Zajedno za zdravlje", u kojemu, uz pokroviteljstvo i financijsku pomoć Zagrebačke županije, sudjeluju Pučka otvorena učilišta triju gradova: Samobora, Ivanić-Grada i Svetog Ivana Zeline.

moore1Nakon predavanja, s početkom u 20 sati, slijedi projekcija novog dokumentarca slavnog Michaela Moorea "Fahrenheit 11/9". Pogledajte što američki oskarovac i autor najuspješnijeg dokumentarnog filma svih vremena ("Fahrenheit 9/11"), kojim je 2004. godine 'razmontirao' Georgea W. Busha i njegovu upravu, ima za reći o novoj osebujnoj pojavi u američkome političkom vrhu: Donaldu Trumpu.

Ispis