Posljednja Freudova seansa

Godina je 1939. Europa tone u kaos 2. Svjetskog rata, a mi svjedočimo susretu Sigmunda Freuda i C. S. Lewisa.

Freud 20U srazu dvaju svjetonazora, ova dva velika uma čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet, sukobljavaju se oko pitanja postoji li Bog. Tijekom jednoipolsatne gorljive potrage za smislom imamo priliku zaviriti i u njihove osobne životne priče koje su ishodišta njihovih uvjerenja, ali i dvojbi.

Sigmund Freud otac je psihoanalize i gorljivi ateist. Iznad svega, on je intelektualac briljantnog uma i duhoviti polemičar-cinik.

Clive S. Lewis autor je antologijskih Narnijskih kronika, ali i još boljih Velike rastave, Pisama starijeg đavla mlađemu, Posljednje bitke i Srebrnog stolca. On je također vrsni lingvist, oksfordski profesor, te najbliži prijatelj J. R. Tolkiena. Zaključno, intelektualno posve al pari Freudu.

Freud jednostavno mora pokušati psihoanalizirati tog čovjeka i saznati kako je moguće da je takav čudesan duh - religiozan?!

Iako profinjena, predstava je pitka, zabavna i lako razumljiva, a dijalektika vjera-ateizam, aktualnija danas nego ikad prije, zainteresirat će svakog gledatelja.

Dođite uživati u nenadmašnom Marku Torjancu i još jednome od njegovih impresivnih izdanja, ali također i u ni za dlaku manje uvjerljivom Franji Dijaku, jednom od najboljih hrvatskih filmskih i kazališnih glumaca mlađe generacije. 

Srijeda, 19:30, Torjanac kao Freud i Dijak kao Lewis, to morate pogledati i poslušati.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna rezervirajte na Facebook-stranici Kina Zelina i na broj telefona 01/2059-062.

Ispis