Novi tečaj krojenja i šivanja

Proljetos je u sklopu Pučkoga otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina održan, sudionice se mahom slažu, vrlo poučan, poticajan i kvalitetan krojačko-šivaći tečaj.

marija6Što se sve može naučiti na tečaju koji vam POU Zelina nudi u suradnji s gospođom Irenom Hruškom, provjerite u autohtonoj galeriji fotografija jedne od polaznica tečaja održanog u proljeće ove godine. Polaznica prije toga nikad nije imala šivaću mašinu u rukama, dok nakon 30 praktičnih školskih sati početnog tečaja samostalno krpi, krati, sužava, ušiva, prekraja i remodelira stare odjevne i druge tekstilne predmete. Svi fotografirani predmeti njezinih su ruku djelo, ujedno i najbolji poticaj svima neodlučnima da se prijave na novi tečaj.

Možete se prijaviti na početni i(li) napredni tečaj. Niti za jedan nije potrebno predznanje. Voditeljica polaznicama / polaznicima svih razina predznanja može rukovoditi istovremeno.

Prijave primamo do petka, 5. listopada, odnosno kraja idućeg tjedna. Za održavanje je potrebno minimalno šest prijava. Termini se utvrđuju naknadno.

Obje razine tečaja traju 30 sati (2x tjedno po 3 školska sata) i stoje 600 kuna. Plaća se gotovinom ili virmanom.

Tečaj je zamišljen kao praktična izobrazba, što će reći da polaznici odnosno polaznice uče kako prišiti gumb i zatvarač, suziti ili proširiti komad odjeće, te od staroga iznošenog odjevnog predmeta načiniti sasvim novi, unikatan i atraktivan. To će značiti da polaznici ne dobivaju certifikat.

Posebno je interesantan za mlade mame, koje se često susretnu s potrebom da preoblikuju neki detalj na komadu odjeće njihove djece.

 

 

Ispis