Sajam knjige u vašem gradu

Netom nakon 37. Recitala suvremenoga kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ odnosno trodnevne kulturne manifestacije Kaj v Zelini '18., Pučko otvoreno učilište punom snagom ore novu brazdu.

coolebucher

Idući naš projekt kreće već idući tjedan i to u svome premijernom izdanju: predstavljamo vam „Četiri godišnja doba književnosti: Ljeto i Zelina“, prvo izdanje međunarodnoga književnog festivala i sajma knjige koji se od 14. do 16., te 22. i 23. lipnja održava u Zelini i Blaževdolu.

Od sredine idućeg tjedna u šatoru kvadrature 150 četvornih metara, na prostoru ispred zgrade Gradske uprave, moći ćete po akcijskim cijenama birati između hrpe beletrističkih i publicističkih naslova. U goste nam dolaze dvije premium izdavačke kuće, Nova stvarnost i Fokus, s popularnim naslovima ostalih prestižnih nacionalnih izdavača u zastupstvu odnosno komisiji.

Svoja će izdanja Zelinčanima ponuditi također i zavičajni izdavači: POU Sv. Ivan Zelina, Gradski muzej, zelinski ogranak Matice hrvatske, a zastupljena će biti i Gradska knjižnica s viškovima iz vlastitoga knjižnog fonda.

Ovom prilikom obavještavamo i pozivamo zainteresirane zelinske udruge i pojedince da se uključe u trženje knjiga i tiskanih formata: đake pozivamo da izlože stripove, ili udžbenike koji im više neće trebati, a kolekcionare i bibliofile raznih vrsta s manjkom mjesta na policama da iznesu izdanja koja im više nisu interesantna. Pokušat ćemo pronaći mjesta za sve koji se predbilježe na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. odnosno na broj telefona 01/2059-062. Učinite to što prije.

Popratni sadržaji na sajmu knjige bit će predstavljanje recentnih izdanja popularnih autora. Porazgovarat ćemo s autorima, koji će publici biti na raspolaganju za fotografiranje i potpisivanje svojih uspješnica. Iznenadit ćemo posjetitelje i pokojim performansom, dok će osvježenje moći pronaći u ugostiteljskom kutku integriranom u šator, a koji će osigurati CB Carpe Diem.

Velika zelinska fešta knjiga otvara se u četvrtak, 14. lipnja, u ranim poslijepodnevnim satima.

Vikend iza, 22. (petak) i 23. lipnja, Zelina će biti domaćinom poznatim hrvatskim i književnicima iz zemalja u susjedstvu, koji su poslali radove na pozivni natječaj redakcije književnog festivala, i koji će biti uvršteni u festivalski zbornik.

POU Sv. Ivan Zelina inicijator je i ishodišna točka međunarodnog festivala „Četiri godišnja doba književnosti“, koji će se kvartalno, uz promjenu godišnjih doba, održavati u četirima zemljama regije. Nakon Ljeta u Zelini, jesenski će se dio festivala održati u Novom Mestu, Slovenija, zimski u Pančevu, Srbija, a proljetni u Sarajevu, BiH. Uz POU, suorganizatori događanja su DVD Blaževdol, UM Zeline i Konjički klub Zelingrad. Umjetnički ravnatelj i pokretački duh projekta je Marijan Grakalić, novopečeni Zelinčanin i osnivač Gornjegradskoga književnog festivala u Zagrebu.

Književnici će se 22. i 23. ovog mjeseca družiti u Zelini i Blaževdolu, te javno čitati poeziju i prozu uvrštenu u zbornik. Posjetitelje ćemo zabaviti šarolikim glazbeno-scenskim nastupima u petak na otvaranju Festivala u Dvorani „Kraluš“, te u subotu na cjelodnevnome književnom partyju u Vatrogasnom domu Blaževdol, gdje će u večernjim satima uzde preuzeti glazbeni profesionalci.

Ne propustite biti dijelom književnog festivala i sajma knjige, koji u Zelini organiziramo prvi put. Neka nam ne bude posljednji.

 

Ispis