31. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva

KAJ_logo_wwwPoštovani ljubitelji žive kajkavske riječi!

Pozivamo vas na 31. smotru dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sv. Ivan Zelina 2011. koja će se održati u Dvorani "Kraluš" Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina, u subotu 22. listopada 2011. s početkom u 10 sati.

Između 299 radova pristiglih na natječaj Smotre iz 56 osnovnih škola s područja cijele kajkavske Hrvatske (od Gorskoga kotara, preko Pokuplja, Posavine, Zagreba sa širom okolicom, Zagorja, Međimurja, sve do Podravine na istoku), Stručni ocjenjivački sud Smotre izdvojio je za javnu izvedbu tridesetjedno najbolje ovogodišnje pjesničko ostvarenje. Svoje radove na Smotri interpretiraju sami mladi autori pa ćete moći uživati u svim kajkavskim idiomima.

Voditelj smotre je Vid Balog, u glazbenom programu nastupaju Toni i Josip Iveković (gitara i violina), kratak prigodan dramski tekst izvest će učenici 4. razreda Srednje škole Dragutina Stražimira, a pjesme i plesove Zelinskog kraja prikazati će Dječja folklorna sekcija HPD-a "Zelina"

 

Smotra se održava pod dvostrukim visokim pokroviteljstvom: Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

 

Pozivnica_ico Pozivnica
Program_ico Programski
letak
Zbirka_ico Zbirka
pjesama
31. Smotre
Zbirku možete
listati (nakon otvaranja) klikom na pjesme u kazalu...

 

Ispis