"Kino Zelina" 5. i 6. prosinca 2014.

Ovog vikenda, 5. i 6. prosinca, "Kino Zelina" prikazuje:


  Robi - uzbuna na Orlovu vrhu (SINKRONIZIRANO)

Robi, policijski auto, zadužen je za čuvanje najveće atrakcije u nacionalnom parku - zaštićenih orlova tj. majke i njenih jaja. Nevolje nastaju nakon što netko ukrade zaštićenu orlicu, a maleni orlić se izlegne pod Robijevom haubom. U urnebesnoj potjeri koja će vas držati u napetosti do samog kraja hrabri Robi rješava sve probleme koji mu se nađu na putu. Ne propustite ovaj uzbudljiv film koji će vas istovremeno zabaviti i zagrijati vam srce.

i

Interstellar

Kada dođe kraj našem životu na Zemlji, tim istraživača krenut će u najvažniju misiju u povijesti čovječanstva: na put izvan granica naše galaksije kako bi otkrili postoji li budućnost za ljude među zvijezdama.
Film INTERSTELLAR nova je uspješnica hvaljenog Christophera Nolana koju prevodi serija vrhunskih glumaca na čelu s dobitnikom Oscara Matthewom McConaugheyjem. Uz njega u filmu glume i dobitnica Oscara Anne Hathaway, nominirana za Oscara Jessica Chastain, dobitnica Oscara Ellen Burstyn te dobitnik Oscara Michael Caine.


 Raspored prikazivanja:

Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina, Dom kulture, dvorana "Kraluš"

  • petak, 5.12.2014.

    17:00 sati, Robi - uzbuna na Orlovu vrhu
    20:00 sati, Interstellar

  • subota, 6.12.2014.

    17:00 sati, Robi - uzbuna na Orlovu vrhu
    20:00 sati, Interstellar

 Cijene ulaznice:
20,00 kn

 

Robi - uzbuna na Orlovu vrhu

Lik Robi prisutan je u norveškoj dječjoj kulturi već nekoliko desetljeća. Robija je stvorio policajac Age Magnussen sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ovo je drugi po redu animirani film o Robiju.
Robi je šarmantan i voljen lik. Djetinjast je, impulzivan i srčan. Cijelo vrijeme pokušava obavljati svoj posao najbolje što može i ispuniti visoka očekivanja kada je potrebno. Istovremeno je hrabar i razigran i kada pronađe jaje pod svojom haubom igra na sve karte. Jer nije lako posvojiti orla koji raste vjerujući da je auto… Osim Robija tu su i drugi sjajni likovi: barba Šime, šef Pandurić, mali ptić Kuštro, Gordana i Blanka, te vidre Oto i Doti.

 


 

Interstellar

Ljudski je rod svoju sudbinu uvijek oblikovao pomičući granice – od prvih brodova koji su zaplovili prema horizontu do prvih ljudskih koraka na površini Mjeseca – ali, krajnja granica još uvijek nam nije nadohvat. Redatelj, scenarist i producent filma Interstellar, Christopher Nolan, postavlja provokativno pitanje o tome gdje je ljudskom rodu mjesto među zvijezdama. Nolan kaže: „Za mene istraživanje svemira predstavlja najekstremnije ljudsko iskustvo. Kao da se na neki način radi o pokušaju definiranja značaja našeg postojanja u odnosu na svemir. Za filmaša, iznimna priroda nekolicine odabranih koji pomiču granice prostora u kojem je ljudsko biće ikad bilo ili bi moglo biti, otvara beskrajne mogućnosti. Uzbudljiva mi je bila mogućnost stvaranja filma koji će gledateljima pružiti takvo iskustvo očima prvih istraživača koji izlaze iz naše galaksije. To je putovanje veliko koliko god ga velikim možete zamisliti.“
Radnja je smještena u blisku budućnost, u vrijeme poljoprivredne krize. Film Interstellar kronika je hrabre misije čiji je cilj probiti barijere vremena i prostora u očajničkoj borbi ljudi protiv izumiranja. Nolan kaže: „Zaista me zanima sljedeći korak – ako je Zemlja gnijezdo, što će se događati kad dođe trenutak da ju napustimo. U srcu ove priče je topla ljudska priča. Svemir je platno na kojem se istražuju međuljudski odnosi, snažni i važni za nas, kao i način na koji se oni odražavaju na naše mjesto u svemiru.“ Producentica Emma Thomas dodaje: „Radi se o donosima unutar obitelji. Ovo je spektakularni avanturistički film, ali u njegovu je srcu emocionalna priča o ocu i njegovoj djeci. Govori nam o ljubavi koja postoji unutar obitelji, o dužnostima i žrtvovanjima i o našoj povezanosti s drugim ljudskim bićima.“

Ispis